Vastuullisuusteema: Käytä 365 päivää vuodessa (tuotteiden laatu ja pitkäikäisyys)

Viides vastuullisuuden teemamme liittyy yhteen ydinajatukseemme: valmistamme vaatteita arkeen. Sen vuoksi haluammekin siis valmistaa laadukkaita ja kestäviä vaatteita, jotka todella kestävät käyttöä arjessa. Varmistamme vaatteiden kestävyyden valitsemalla materiaalit huolellisesti sekä ohjeistamalla vaatteen käyttäjän huoltamaan vaatteensa oikein.

Vastuullisin hankittu vaate on sellainen, joka myös kestää käytössä mahdollisimman pitkään. Tärkeässä roolissa tässä kohtaa on myös vaatteen käyttäjä, joka pesee ja huoltaa vaatteensa oikein. Vaatteen tuottamaan ympäristökuormaan vaikuttaa eniten vaatteen käyttöikä, minkä vuoksi meille onkin tärkeää, että vaatteemme kestävät vuodesta toiseen.

Vastuullisuusteema


Meillä on tiukat kriteerit käyttämiemme materiaalien laadulle. Testaamme kankaita aina pesutestein ennen kuin ne tulevat mukaan tuotantoomme. Näin varmistamme, että vaatteidemme materiaalit ovat aidosti korkealaatuisia. Emme myöskään myy mitään, mihin emme voisi itse pukeutua. Esimerkiksi akryyliä ei tuotteistamme löydy sen huonon kulutuskestävyyden ja herkän nukkautumisen vuoksi. Olemme testanneet kankaitamme myös virallisin pesu- ja hankaustestein. Lue lisää täältä. Testien tulokset vastasivat omia testejämme ja vahvistivat pesuohjeidemme merkitystä.

Vaatteisiimme on aina painettu mukaan pesuohje. Löydät sen vaatteen selkäpuolelta: yläosissa niskasta ja alaosista takakappaleen puolelta. Emme siis liitä tuotteisiimme inhottavia irtolappuja, jotka kutittavat ja jotka usein leikataan pois sen vuoksi. Tällöin myös pesuohje katoaa. Meidän vaatteissamme pesuohje kestä mukana painatuksen ansiosta. Lasten vaatteisiin olemme lisänneet myös nimikointi-rivejä, joihin voi kirjoittaa lapsen nimen. Riveille mahtuu useammankin käyttäjän nimi.

Vastuullisuus

Luotamme vaatteidemme laatuun niin paljon, että olemme julkaisemassa alkuvuoden 2023 aikana viimein takaisinostopalvelun verkkokaupassamme. Näin saat esimerkiksi väärän kokoiset vaatteet kiertoon ja voit myös tehdä 2nd hand -löytöjä jatkossa verkkokaupastamme.

Kuuntelemme aina erittäin tarkalla korvalla vaatteidemme ja kankaidemme laatuun liittyviä palautteita, joita saamme asiakkailtamme. Tarvittaessa päivitämme kangaslaatujamme, jos laadussa tapahtuu muutoksia ja testaamme uusia eriä jatkuvasti.

Haluamme, että tuotteemme tunnetaan niiden laadusta ja pitkäikäisyydestä. Emme tuota jatkuvasti uusia kuoseja ja mallistoja vaan hyväksi todetut mallit jatkavat vuodesta toiseen valikoimassamme ja näin oikean koon ostaminen on helppoa. Tämä näkyy myös vaatteidemme palautusprosentissa, joka on jo vuosia ollut alle 5% ja oli tätä myös vuonna 2022 (sekä 2021). Useat suuret vaatealan toimijat raportoivat vuosittain jopa 50% palautusmääristä. Olemmekin ylpeitä siitä, miten vähän palautuksia meille tuotteistamme tulee.

Lue lisää tuotteidemme laadusta vastuullisuusraportistamme. Voit ladata sen tästä.

Julkaisimme aiemmin vuoden 2021 vastuullisuusraporttimme, joka oli ensimmäinen lajissaan. Sen myötä syntyivät myös viisi vastuullisuuden teemaa, joihin keskitymme erityisen tarkasti työssämme. Olemme esitelleet nämä teemat yksi kerrallaan blogissamme arvoketjun mukaisessa järjestyksessä.

Tunnisteet: