Verkkarikankaiden pesutestit

Uusien materiaalien tuominen omaan tuotantoomme on toisinaan haastavaa. Joskus joudutaan käymään läpi kymmeniä ja kymmeniä näytteitä ennen kuin löytyy hyvä. Toisinaan ei löydy mitään hyvää – emme kelpuuta keskinkertaisia vaihtoehtoja vaikka idea olisikin hyvä. Laatu on meille tärkeä asia ja haluamme seisoa sen takana.

Verkkarikankaat oli yksi sellainen tapaus, josta ei meinannut tulla hyvää lopputulosta millään. Lopulta tärppäsi – saimme näytteet, jotka tuntuivat hyvältä ja hankaustestitkin olivat lupaavia. Pesutestien valmistuttua olimme viimeistään myytyjä tälle. Tässäpä siitä lisää tietoa.

Verkkarikankaamme pesuohje on 40 astetta, ei kuivausrumpua, ei valkaisuaineita. Oheisessa kuvassa on seuraavanlaiset pesutestit:

– 40 asteen konepesu
– 40 asteen konepesu + kuivausrumpu
– 60 asteen konepesu
– 60 asteen konepesu + kuivasrumpu
– vertailuna molemmin puolin pesemätön, pakalta leikattu uusi kangas

Sanomattakin on selvää, että tähän laatuun olemme todella tyytyväisiä! Materiaali on aika paksua ja se pitää muotonsa pesussa hyvin. Harjattu nurja puoli litistyy hieman pesussa, mutta säilyy pehmeänä ja paksun tuntuisena. Jos nyt jotain pitää kaivaa sanottavaa niin kuivausrummussa käyneet tilkut ovat menettäneet kiiltoaan kankaan pinnasta ihan inasen. Niin vähän, että ilman vertailutilkkua eroa ei olisi huomannut millään ja silloinkin oikein läheltä katsomalla.

Tätä materiaalia kärsii siis myös pestä! On kuitenkin syytä noudattaa pesuohjeita, sillä toistuva väärinpesu ja esimerkiksi turha rummutus voi tehdä hallaa kankaan väreille. Digitaalisesti painetuille kankaille tehtaan antama pesuohje on 40 astetta ja ei kuivausrumpua, eivätkä he anna reklamoida, jos kangas on pesty väärin.

Yllä näet vielä kuvat, joissa näkyy erikseen mikä on missäkin pesussa käynyt: