Kestääkö lataaminen kauan? Ohita latausanimaatio.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors


Smartass-klassikkomallisto on täällä - tutustu tuotteisiin!Toimitus alkaen 4,90€ pakettina Suomeen. Yli 150€ tilaukset toimitamme ilmaiseksi.Sulje tämä ilmoitus.
Etusivu > Dream Circus > Sirkuslaiset

Sirkuslaiset

Meidän sirkuksessamme on jo aika monta mahtavaa tyyppiä! Tutustu meihin täällä tarkemmin.

Maneesimestari ja toimitusjohtaja Petra, hahmo: jänis

Petra
Maneesimestari
Toimitusjohtaja

045 1681030
petra@dreamcircus.fi

Petran sirkushahmoa ei tarvinnut pitkään pähkäillä. Hän on sirkuksemme jänis.

Jänis hyppeli sirkusteltan liepeillä jo silloin, kun kaikki oli vasta aivan alussa. Utelias ja vikkeläliikkeinen kun oli, pujahti se kohta telttakankaan alta katsomoon, tarkkaili sieltä aikansa ja loikkasi lopulta rohkeasti suoraan maneesille.

Saimme tästä sitkeästä, rohkeasti tulevaisuuteen katsovasta ja numerot tiukasti käpälässään pitävästä jäniksestä toimitusjohtajamme, mainion maneesimestarin ja yhden omistajista.

Petra on melkoinen yrityssparraaja ja hän on buustannut työkseen vauhtiin jo yli sata yritystä. Meille hän on tärkeä olkapää, jonka loikkien perässä on turvallista tulla mukana. Hän puhaltaa unelmat toteen leiskuviksi liekeiksi.

Maneesimestarissa on energiaa kuin pienessä kylässä. Hän ei ole turhaan rekisteröinyt itselleen ActionWoman-tuotemerkkiä. Me tosin tunnemme hänet meillä tuttavallisemmin Actionkanina.

Jäniksen sitkeys ilmeni jo nuorella iällä, kun hän yksinhuoltajana kävi samaan aikaan töissä sekä opiskeli kaupallisen alan korkeakoulutuksen.

Osaa jänis olla joskus paikoillaankin. Paras lepopaikka on silloin oman rakkaan kainalossa, kotitalossa järven rannalla, pienessä Airakselan kylässä Kuopiossa.

Taiteellinen johtaja Kati, hahmo: panda
Kati
Unelmatirehtööri
Taiteellinen johtaja
kati@dreamcircus.fi

Kun me muut lähdemme töistä, Kati jää usein yksin fiilistelemään takki päällä hallin ovelle. Fiilistelyn syy on takkahuoneen nurkasta alkanut matka. Matka on edennyt muutamassa vuodessa sielunpuolikkaan ja parhaan kaverin, pikkusisko-Lauran kanssa perustettuun firmaan, hulppeisiin tuotantotiloihin ja työntekijöiden palkkaamiseen. ”Herranjumala me ollaan jo tässä”, hän hihkuu.

Dream Circus Oy on Katin kolmas lapsi. Hän on helpottunut, että se on jo kävelevä, vaippaiän taakseen jättänyt taapero, joka kasvaa kovaa vauhtia.

Unelmatirehtööri on idearikas, vähän uhkarohkea ja yllytyshullu, jolle elämä on tuonut jo sopivasti varmuutta ja järkeä ottaa riskejä, vai onko? Unelmat ja niiden määrätietoinen toteutus on Katin juttu. Hän nauttii täysillä, kun voi nykyisin keskittyä firman taiteelliseen puoleen.

Kun Unelmatirehtööri saa käsiinsä uuden kankaan, se on menoa. Hän luo siitä hetkessä prototyypin uudelle vaatteelle tai keksii siitä sitten ihan jotain muuta.

Vastapainoa työlle tuovat perhe, japanilaisten alkuperäiskoirarotujen kasvatus ja matkat Japaniin, minkä markkinat hän mieluusti valloittaisi. Luovuutta ja ideoita pirskahteleva Kati ottaa parhaillaan myös ensimmäisiä askelia kuvataitelijana.

Luova johtaja Laura, hahmo: kissa
Laura
Unelmien seremoniamestari
Luova johtaja
Hallituksen puheenjohtaja
laura@dreamcircus.fi

Laura ei ole vielä onnistunut ottamaan sitä täydellistä luontokuvaa, ja tuskin onnistuukaan, sillä kaikki kuvaajat tavoittelevat aina vielä vähän parempaa.

Kun Unelmien seremoniamestari kiinnostuu jostain, hän tekee sen täysillä. Hän opetteli viisivuotiaana yksin lukemaan, kun kukaan ei ehtinyt lukea hänelle tarpeeksi. Tietokoneen kanssa hän teki tuttavuutta jo kolmevuotiaana ja kuudesluokkalaisena ensimmäiset kotisivunsa. Hän on melkoinen somevelho. Lauran luovuus kukkii markkinoinnissa, jota hän yhdessä Even kanssa pyörittää Sirkuksessa..

Sinnikkäässä ja hillityssä Laurassa on vain kaksi vaihdetta, täysillä tai ei ollenkaan. Se näkyy intohimona työhön. Laura vaihtoi aikoinaan sisustusarkkitehtuuri- ja kalustemuotoiluopinnot vaatetusompeluun, ja siitä se lähti.

Yhteistyökyky on yksi markkinointia pyörittävän Lauran vahvuuksia, mutta hän osaa myös sanoa tarvittaessa ei.

Lähiajan suuri haaste on ajokortti. Lauralla ei ole sitä vielä, eikä ajamaan oppiminen kiinnosta häntä pätkääkään. Villieläinten kuvaaminen kiinnostaa sitä vastoin aivan valtavasti, mutta erämaahan ei pääse toistaiseksi kuin pummaamalla ensin joltain sinne kyydin.

Toiminnanjohtaja Ida, hahmo: myyrä
Ida
Varastomyyrä
Toiminnanjohtaja
ida@dreamcircus.fi

Ida on meidän ensimmäinen työntekijä, moniosaaja, joka oppii ja osaa ja pyörittää käytännön palettia. Nyt hän on myös yksi omistajista. Idalla on ratkaisu kaikkeen. Ilman häntä mikään ei liikkuisi edes varaston hyllylle, saati sieltä asiakkaille ja jälleenmyyjille.

Idalla on takanaan työkokemus, mistä herkempi voisi traumatisoitua. Dream Circuksen entisen paikan pienen kellarivaraston hyllyt oli ahdettu täyteen kangaspakkoja. Pakkoja oli vain yksinkertaisesti liikaa. Ne alkoivat valua, ensin hitaasti, sitten nopeammin, ja kaatuivat lopulta kuin dominopalikat. Ida-parka jäi pakkojen alle. Varastomyyrä nousi urheasti ylös, avasi silmänsä, ravisteli kankaat päältään ja totesi tyynesti, että nyt tarvitsemme suuremmat tilat.

Toive toteutui. Nyt varastomyyrällä on tilaa, missä mällätä. Hän sai suunnitella ja rakentaa omin käsin hallimme varastohyllyt. Nyt kankaat eivät taatusti enää valu kenenkään päälle. Myös messuosastomme on Idan tekemä.

Kotioloissa käsistään kätevä puuartesaani remontoi vanhaa taloa. Kaksi pientä lasta, puoliso, koira, kissa ja kuningaspython täyttävät tehokkaasti muut aukot vapaa-ajassa.

Varastomyyrä ei ole silti päässyt ihan kokonaan eroon valuvista kankaista. Aina, kun saamme uuden kuosin, kiedomme hänet siihen ja kuvaamme. Varastomyyrä on mainio malli.

Kolportööri Katarina, hahmo: seepra
Katarina
Kolportööri
Myynti- ja asiakaspalvelu

Katarina, sirkuksemme seepra kulkee sirkuskaravaanin mukana, minne ikinä mennäänkin ja pystytämme iloisen telttamme. Katarinan ammattinimike on kolportööri. Tuo veikeä sirkustermi tarkoittaa kiertävää kauppiasta, joka myy sirkuksessa ennen esitystä, väliajalla ja esityksen jälkeen.

Myynti on Katarinalla verissä. Hän on myynyt elämänsä aikana melkein kaikkea paitsi autoja. Nyt hän myy ehta by Dream Circus -tuotteita, ja omistaa pienen osan yhtiöstä.

”Seepra ei pääse raidoistaan, enkä minä myyntityöstä, en edes halua päästä”, Katarina sanoo.
Katarinan voi tavata aina meidän messuosastoilla. Tarvittaessa hän pakkaa myös ketterästi laukkunsa ja lähtee kierroksille asiakkaiden luo. Kolmena päivänä viikossa kolportöörin taskussa on tiukasti firman puhelin, mihin kaikki asiakaspuhelut tulevat.

Jänis tutustutti aikoinaan seepran sirkuksen perustajiin. Yhteinen sävel löytyi nopeasti, ja nyt kaikki ihmettelevät, kuinka sirkus on voinut pyöriä ilmaan omaa nimikkokolportööriä.
Vaikka seepra on liikkuvainen kauppias, maanantai-iltaisin hänet löytää takuuvarmasti Taitoshopin käsityökoulusta Varkaudesta. Käsityöt ovat kuuluneet aina kolportöörin harrastuksiin. Harrastuksen tasosta kertoo, että nykyisin hän saa siitä myös opintopisteitä.

Kaavalaama Noora, hahmo: laama
Noora
Kaavalaama
Ompelija

Historianlehdet havisivat, kun Kaavalaama Noora käynnisti ensimmäisen kerran ompelukoneensa maaliskuussa 2019. Nooran myötä teollinen ompelu palasi Varkauden Mestarintielle. Konkurssi vaiensi satojen Eiserin ompelijoiden koneet samassa hallissa vuonna 1993.

Kun puhutaan Noorasta, puhutaan herttaisesta, oma-aloitteisesta ja reippaasta ihmisestä, jolta sujuu sukkelasti ompelu ja koko prosessi ennen sitä laakaamisesta leikkaamiseen. Taloon tullessaan hän sai valita sirkushahmonsa. Pienen miettimisen jälkeen laama vei pupusta voiton. ”Olen yleensä yhtä ystävällinen kuin laama. Jos laama ahdistetaan nurkkaan, se sylkee. Jos minulle käy samoin, saattaa tulla sanomista”, hän perustelee valintaansa.

Kaavalaaman ehdottomasta sitoutumisesta työhön kertoo, että hän on valmis luopumaan värejä ja kuvioita usein vaihtavista geelikynsistään, jos työ sitä vaatii. Jos ei vaadi, Noora jatkaa vapaa-ajalla rentouttavaa kynsiharrastustaan. Kaavalaama kiedotaan myös uusiin kankaisiimme ja kuvataan.

Ompelija Darat, hahmo: apina

Darat
Ompelija

Ompelija Ulla, hahmo: hiiri

Ulla
Ompelija

Jonglööri Jenni, hahmo: papukaija

Jenni
Jonglööri
Asiakaspalvelu ja verkkokaupan pakkaamo

Papukaija eli Jenni liihotti sirkukseen kesällä 2020. Heti selvisi, ettei kyseessä ole vain yhden asian lintu. Papukaija sukkuloi sujuvasti varaston ja pienen tehtaanmyymälämme välillä. Värikkäistä höyhenistä ei välillä ehdi huomata hallilla kuin vilauksen, kun papukaija viilettää juoksujalkaa tehtävästä toiseen. Jennillä on koko ajan monta palloa ilmassa, ja siksi hän on itseoikeutetusti myös sirkuksemme jonglööri. Paljastetaan nyt kuitenkin tässä, että todellisuudessa hän ei osaa, ainakaan vielä oikeasti jonglöörata.

Jenni pakkaa pääosin kaikki verkkokauppamme lähetykset. Kiireisinä päivinä papukaijan kaksi eteen osoittavaa varvasta ovat kovilla, sillä hän kirjoittaa niillä pienen tervehdyksen jokaisen meiltä tilatun paketin lähetteeseen. Jenni, kuten kaikki muutkin papukaijat, on tarkka kuuntelija. Se on kerrassaan mainio taito tehtaanmyymälässä, missä hän kohtaa asiakkaita. Kuuntelu- ja varastotyötaitojaan papukaija on hionut jo toistakymmentä vuotta aiemmassa työssään asiakaspalvelussa.

Jenni on papukaijan tavoin seurallinen, mutta kaipaa välillä myös omaa häkkiä, missä voi tehdä asioita yksin ja omaan tahtiin. Meillä töissä Jennin häkki on varasto. Papukaijat tykkäävät tarkkailla ja matkia. Jennin aika ei moiseen riitä. Hän tuskin uskaltaisi käynnistää edes ompelukonetta, sillä on käyttänyt sellaista viimeksi koulun käsityöntunnilla.

Papukaijan päässä kiiltelee glitter-kruunu siksi, että Jenni pyrkii aina piristämään päivää kimaltelevilla esineillä.

 

Laadunvalvoja Heli, hahmo: pöllö

Heli
Laadunvalvoja
Verkkokaupan pakkaamo, vaatteiden tarkastus ja viimeistely

Pakkaamotyöntekijä Mari, hahmo: tiikeri

Mari
Jantunen
Yleisnainen, joka paikan höylä, aina siellä missä tarvitaan

 

Markkinointijohtaja Eve, hahmo: gebardi

Eve
Jonglööraava trapetsitaiteilija
Markkinointijohtaja
eve@dreamcircus.fi

Gepardi on uhanalainen laji. Niitä elää luonnonvaraisesti vain Aasiassa ja Afrikassa. Gepardikanta on supistunut alle 8 000 yksilöön. Eve lienee osaajana gepardiakin harvinaisempi, ainakin sirkuksissa. Hän on kansainvälisen liiketoiminnan ekonomi ja pian myös mittatilausompelija. Sirkus on siis saanut jengiinsä melkoisen harvinaisuuden.

Jonglööraava trapetsitaiteilija on ollut pikkutytöstä pitäen sielultaan gepardi. Hän ei pukeutuisi silti missään tilanteessa gepardikuosiin. Gepardit vain kiehtovat häntä käsittämättömästi. Gepardi on maailman nopein maanisäkäs. Nopeutta ei puutu myöskään Even käänteistä.

Nainen, joka ennen tuskin tiesi, miten ompelukone käynnistetään, hurahti ompeluun kaksi vuotta sitten. Hän loikkasi digimarkkinoinnin maailmasta opintovapaalle ja opiskelee nyt mittatilausompelijaksi. Tie sirkukseen oli sekin nopea. Eve tapasi sirkuksemme maneesimestari Petran
tekstiili- ja muotialan opiskelijoille suunnatussa virtuaalisessa yrityspäivässä. Petra heitti ilmoille toiveen markkinointiosaajasta. Kohta maneesimestarin puhelin soi. Gepardi ilmoitti, että tässä olisi nyt se sirkuksen etsimä tyyppi.

”Mahtavaa, että voin yhdistää työssäni osaamiseni,” sanoo gepardi, joka iskee kyntensä sirkuksen markkinointiin, mutta on pian myös vaatetusalan ammattilainen, joka ymmärtää kaiken kaavoituksesta ja mitoituksesta. Jonglööraava trapetsitaiteilija pursuaa kehittämis- ja kansainvälistymisideoita. Koska gepardin juoksu on henkeäsalpaavan nopeaa, ei sirkuksenkaan gepardilla ole mitään ongelmaa yhdistää elämäänsä opiskelu, työ sirkuksessa sekä elämä taaperoikäisen tyttären ja aviomiehen kanssa Ylöjärvellä.

Yleismies Jussi, hahmo: leijona

Jussi
Sirkusleijona
Yleismies, hallituksen varapuheenjohtaja

Räyh! Vai sanottaisiinko sittenkin vaan pari kertaa hillitysti: Mur, mur, mur? Sirkuksen taustalla jo pitkään heilunut, voimamiehenä myös tunnettu leijona paljastaa vihdoin kasvonsa. Hän on Jussi, Katin mies, ja meidän kaikkien aikojen ensimmäinen urospuolinen sirkushahmo.

Leijona on viidakon kuningas. Meidän leijona on järjestelmällisyyden ja järkevyyden ääni, jolla on loistava numeropää, logistiikkaosaamista siirrellä kangaspakkoja ja valmiita vaatteita paikkakunnalta toiselle ja taito vähän toppuutella niitä aivan hurjimpia, taiteellisia visioitamme.

Jos sirkusleijonalta itseltään kysytään, tekee hän, kunhan vain metsäalan opettajan päätyöltään ehtii, ihan mitä tahansa, mitä sirkuksen tyypit vain keksivät pyytää.

Jussi-leijona osaa vaania laiskan letkeästi savannin rauhassa. Kun tilanne vaatii, syttyy hän leijonalle ominaiseen tapaan salamannopeasti nollasta sataan. Tarvitaan vain yksi nopea rykäisy ja hän on saaliin (lue työtehtävien) kimpussa.

Leijonan lailla Jussin rakkain harrastus on tietysti metsästys. On helpompi laskea lajeja, mitä hän ei ole saalistanut kuin niitä, mitä on. Jussi pitää laumansa riistalihassa.

Jussia ja leijonaa yhdistää myös itseluottamus. Se näkyy upeista kuvista, missä hän esiintyy yhtenä meidän ensimmäisen miesten vaatemalliston komeista malleista.