TIEDOTE: Muutoksia vaatetuotannossamme

Asiaa vaatetuotannostamme

Ensinnäkin jälleen kerran ihan suunnaton kiitos teille kaikille, että olette asiakkaitamme. Erityisesti teille, jotka näinä muuttuvina aikoina yhä teette ostoksia meiltä ja muilta pieniltä yrityksiltä. Emme voi ehkä koskaan painottaa tarpeeksi sitä, että ilman teitä ei ole myöskään meitä.

Vuosi 2023 ei kohdellut hyvin pieniä kotimaisia yrityksiä. Maailman ja ihan tämä kotimaammekin tilanne kurjistui ja tietenkin se näkyi myös meidän myynneissämme ja yrityksessämme. Ikään kuin tämä ei olisi ollut tarpeeksi, leikkaamossamme tapahtui vesivahinko ja oman ompelimomme tuotanto oli monta kuukautta aivan minimissä. Tämä aiheutti vahinkoa myös osalle kankaistamme ja sanottakoot, että keskustelut vakuutusyhtiön kanssa ovat tulleet tutuiksi kuluneiden kuukausien aikana. Eikä erityisen hyvässä mielessä. Tämä oli meille todella kova isku taloudellisesti emmekä ole toipuneet siitä vieläkään.

Onneksemme voimme kertoa, että pääsimme mukaan myös vuoden 2024 äitiyspakkaukseen ja tämä tarkoittaa sitä, että koneet käyvät Varkaudessa myös tänä vuonna. Äitiyspakkauksessa mukana olo mahdollistaa meille myös muuta vaatetuotantoa jonkin verran.

Kuitenkin kaikki menneiden vuosien tapahtumat ovat johtaneet siihen, että emme pysty valmistamaan esimerkiksi kaikkia jälleenmyyjiemme tilauksia enää itse. Meidän ei yksinkertaisesti ole taloudellisesti mahdollista kasvattaa oman ompelimomme kapasiteettia tällä hetkellä ja äitiyspakkauksessa mukana olo vie suurimman osan omasta tuotantotehostamme. Pitkään ja hartaasti vaihtoehtoja punnittuamme olemme päätyneet tekemään sopimuksen suomalaisomisteisen, Portugalissa toimivan Black Moda Oy:n kanssa. Jatkossa osa tuotteistamme valmistetaan siis siellä.

Tämä ei tarkoita sitä, että siirrämme kaiken vaatetuotantomme pois Suomesta tai että esimerkiksi tämän vuoksi vähentäisimme työntekijöitä omasta ompelimostamme. Tämä osaltaan mahdollistaa nimenomaan oman ompelimomme toimintaa jatkossakin. Black Moda Oy valmistaa useiden suomalaisten vastuullisten brändien vaatteet ja on osaltaan mukana luomassa läpinäkyvämpää tekstiilialaa. Meidän arvomme ovat täysin linjassa heidän kanssaan.

Ja koska olemme läpinäkyviä itsekin, tiedät jatkossa aina missä maassa tuote on valmistettu. Kerromme tämän verkkokaupassa sekä vaatteiden niskapainatuksissa. Voit myös aina valita Suomessa ommellun tuotteen tilaustuotteidemme valikoimasta, sillä ne ommellaan 100% omassa ompelimossamme Varkaudessa. Kangasmyynnin osalta kerromme kankaan valmistusmaan aina verkkokaupan tuotetiedoissa. Puolan ja Suomen lisäksi kankaita valmistetaan siis jatkossa myös Portugalissa.

Kuosien ja vaatemallien suunnittelu, kaavoitus ja sarjonta ja myynti sekä markkinointi tapahtuvat jatkossakin Suomessa kaikkien tuotteidemme osalta. Omassa ompelimossamme teemme myös jatkossa entiseen tapaan leikkuusuunnitelmia, laakausta, leikkuuta, painantaa, ompelua ja viimeistelyä Suomessa valmistettavien tuotteidemme osalta. Suomessa valmistettujen tuotteiden hintoja joudumme kuitenkin tarkastelemaan alkuvuoden aikana.

Tätä päätöstä ei silti tehty hetkessä ja se on ollut meille vaikea. Meidän on kuitenkin yrityksenä yritettävä sopeutua tähän maailmaan, jossa nyt elämme tai muutoin lakkaamme olemasta. Arvoistamme emme silti suostu luopumaan. Toivomme, että ymmärrätte ja elätte kanssamme tässäkin muutoksessa. ❤️