Me valmistamme vaatteesi / Fashion revolution 2021

Vaatevallankumous / Fashion revolution 2021

Tiedätkö miksi 24.4. on tärkeä päivä? Silloin vietetään aika kammottavaa vuosipäivää – nimittäin Rana Plaza -rakennuksen romahtamisen vuosipäivää. Tuo rakennus oli Bangladeshissa ja siellä työskenteli n. 5000 työntekijää vaatetehtaissa. Siellä valmistettiin maailman suurimpien kansainvälisten vaatebrändien vaatteita ja romahduksessa kuoli 1100 ihmistä, 2500 loukkaantui. Suurin osa näistä oli naisia. Se oli yksi historian tuhoisimmista tehdasonnettomuuksista ja syynä oli välinpitämättömyys ja puhdas ihmisoikeuksista piittaamattomuus.

Fashion revolution -viikolla voit kysyä vaatemerkeiltä ympäri maailman, että #whomademyclothes ja vaatia vastauksia. Näitä kysymyksiä voi tietysti kysyä ympäri vuoden ja meidän mielestämme tulisikin kysyä. Vaatteita voi valmistaa myös riistämättä.

Fashion revolution 2021

Kasvottomuus ei ole in ja joka vuosi tämän vuosipäivän aikaan me haluamme erityisesti näyttää ketkä oikeasti valmistavat ehta by Dream Circus -vaatteita. Vuonna 2021 huhtikuussa meidän tiimissämme on jo 12 sirkuslaista. Vaatteiden valmistus mielletään usein ompeluksi, mutta se on myös ideoita, suunnittelua, hankintoja, varastointia, leikkaamista, silitystä, viimeistelyä, tarkistusta, valokuvaamista, pakkaamista, rahaliikennettä ja kaikkia mahdollisia eri työvaiheita, joita meidän Sirkuksessamme tapahtuu.

Ylpeänä voimme seisoa tässä ja sanoa: me teimme nämä vaatteet, me teemme sinun vaatteesi ja me teemme ne täällä Suomessa! Oman Sirkusjengimme lisäksi vaatteita ompelee myös alihankkijamme Gruppo Carinos ja Anu Tikkanen Tmi Kuopiossa sekä Kiteen Tekstiilitehdas Kiteellä.

Kuka sinun vaatteesi on valmistanut?