Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meidän brändimme keskeisin idea on läpinäkyvyys. Haluamme tuoda koko tuotantoprosessimme ja arvoketjumme kaikkien nähtäville. Toimintamme kulmakiviajatus on tehdä kaikki tuotantovaiheet niin lähellä Varkautta kuin suinkin on mahdollista ja järkevää. Vastuullisuus on osa normaalia toimintaamme ja päivittäistä tekemistä. Minimoimme hukkamateriaalin synnyn, pienennämme toimintamme hiilijalanjälkeä ja valmistamme asiakkaillemme kestäviä, laadukkaita ja pitkäikäisiä vaatteita. Elämme vastuullisuusteemojamme todeksi joka päivä.

Vastuullisuusajattelumme kiteytyy viiteen vastuullisuusteemaamme, jotka ovat arvoketjumme mukaisessa järjestyksessä: Laatu – luomu – lähellä, Avoimuus aitous ja rehellisyys, Ommeltu Suomessa, Tähteestä tärkeäksi sekä Käytä 365 päivää vuodessa.

Julkaisemme vuosittain vastuullisuusraportin, jossa käsittelemme näitä teemoja tarkemmin ja kerromme toimintamme kehittymisestä.

Lataa uusin vastuullisuusraporttimme tästä. Avautuu uuteen välilehteen.

DreamCircus

Laatu – luomu – läheltä (materiaalivalinnat)

Materiaalivalinnoilla voimme vaikuttaa päästöjemme suuruuteen kaikkein eniten. Tavoitteemme onkin valita tuotteisiimme sellaiset materiaalit, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Tällä hetkellä vaatetuotantomme päämateriaali on luomupuuvilla. Käytämmekin luomupuuvillaa aina kun se on mahdollista ja vuonna 2021 vain käyttämämme puuvilla-elastaaniresori on valmistettu ei-luomua puuvillaa käyttäen. Kaikki nämä materiaalit valmistettiin 2021 Puolassa kahdella eri tehtaalla. Haluamme jatkossakin pitää kangastuotannon Puolassa, sillä Euroopassa säädellään esimerkiksi kemikaalien käyttöä EU-tason lainsäädännöllä.

Vertailemme myös eri materiaalien ympäristövaikutuksia ja tavoitteemme on saada käyttöön kierrätysmateriaaleja, jotka pienentävät hiilijalanjälkeämme. Valitsemme käyttöömme sertifioituja materiaaleja ja käyttämillämme tehtailla onkin aina GOTS- ja Öko-Tex -sertifikaatit.

Lue lisää blogistamme: Laatu – luomu – läheltä (materiaalivalinnat) sekä Hiilijalanjälkemme vuonna 2021.

Avoimuus, aitous ja rehellisyys (vastuullinen hankintaketju)

Haluamme aina kertoa toiminnastamme mahdollisimman läpinäkyvästi. Tavoitteemme onkin saada alusta loppuun saakka läpinäkyvä hankintaketju niin, että materiaalit ovat jäljitettävissä tuotannon alkulähteille saakka. Toimittajasuhteemme ovat pitkäaikaisia ja kumppanimme luotettavia. He myös allekirjoittavat Code of Conductimme, jonka sisältöä on avattu tarkemmin uusimmassa vastuullisuusraportissamme (linkki tämän sivun alussa). Tavarantoimittajamme sitoutuvat myös ILOn periaatteisiin ja lapsityövoiman kieltoon. Tarkastamme myös aina tavarantoimittajiemme sertifikaatit.

Kankaan valmistusta lukuun ottamatta kaikki tuotantomme vaiheet tehdään Suomessa. Suomen lisäksi tärkeä maa valmistusketjussamme on Puola, jossa kankaamme valmistetaan ja painetaan. Puola on luokiteltu Amfori BSCI:n riskiluokittelussa alhaisen riskin maaksi. Puolassa ei siis ole merkittävää sosiaalisen vastuullisuuden riskiä, joka aiheuttaisi esimerkiksi työntekijöiden huonoa kohtelua tai järjestäytymisoikeuden tai työelämää koskevan lainsäädännön puuttumista. EU-maana Puola myös noudattaa EU:n lainsäädäntöä, johon sisältyy myös tiukka ympäristölainsäädäntö. Tavoitteenamme on päästä käymään Puolassa olevilla tehtaillamme mahdollisimman pian, kun matkustaminen nykyisessä maailmantilanteessa on jälleen turvallista ja mahdollista.

Ommeltu Suomessa (kotimainen valmistus)

Kotimainen valmistus on meille tärkeää ja alusta asti onkin ollut selvää, että kaikki ehta by Dream Circus -vaatteet suunnitellaan, leikataan, ommellaan ja viimeistellään aina Suomessa. Sen vuoksi haluammekin pitää ompelutyön täällä jatkossakin ja kehittää omaa ompelimoamme mahdollisimman nykyaikaiseksi. Haluamme myös ylläpitää ja edistää Suomalaista vaateteollisuutta. Ompelijoiden lisäksi työllistämme myös suomalaisia suunnittelijoita. Tarjoamme henkilöstöllemme myös kattavat henkilöstöedut, joita kehitämme myös jatkossa.

Kaikki vaatteemme ommellaan joko omassa ompelimossamme Varkaudessa tai alihankkijoillamme Kuopiossa ja Kiteellä. Äitiyspakkauksessa mukana olevia housuja ommeltiin vuonna 2022 myös Ilmajoella.

Tavoitteemme on myös oman ompelimomme osalta pienentää hiilijalanjälkeämme, vähentää energiankulutusta sekä syntyvän jätteen määrää. Olemme liittyneet Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen, laskeneet hiilijalanjälkemme sekä tehneet jo toimenpiteitä energiankulutuksen ja jätemäärien vähentämiseksi. Olemme mm. vaihtaneet ompelimon ja varaston valaistuksen LED-valoiksi. Jätteistä kierrätämme sekajätteen lisäksi jo muovin, pahvin, paperin sekä biojätteen. Emme myöskään yksittäispakkaa tuotteitamme ja olemme vaihtaneet muoviset pakkauspussit kierrätysmateriaaleista valmistettuihin pakkauspusseihin. Uudessa pussissa on myös huomioitu mahdollinen asiakaspalautus: samaa pussia voi käyttää kahdesti toisen sulkemistarran ansiosta. Meille ja suomalaisille tuotteillemme on myönnetty Avainlippu, Design from Finland ja D.O. Saimaa -merkit.
DreamCircus

Tähteestä tärkeäksi (materiaalitehokkuus)

Materiaalit ovat suurin päästölähteemme ja sen vuoksi myös aivan liian arvokkaita roskiin heitettäväksi. Meiltä ei lähde tilkkuakaan roskiin! Tavoitteemme onkin, että ompelimomme ei tuota grammaakaan tekstiilijätettä, vaan kaikki ylijäämä voidaan hyödyntää joko omassa tuotannossamme tai yhteistyökumppaneidemme tuotannossa. Hukkaa välttääksemme pidämme myös valmistuserät kohtuullisen kokoisena, jotta emme joutuisi myöskään myymään turhaan ALE-hintaisia tuotteita poistoerinä. Valmistamme ylijäämämateriaaleista omaa TÄHDE-tuotesarjaa, jonka kaikki tuotteet valmistetaan tilkuistamme. Näitä tuotteita ovat esimerkiksi hiuspannat, hiusdonitsit ja tiskirätit.

Tavoitteenamme on, että ompelimme ei tuota lainkaan tekstiilijätettä vaan kaikki ylijäämä voidaan hyödyntää joko omassa tai yhteistyökumppaneidemme tuotannossa. Etsimme myös aktiivisesti uusia yhteistyökumppaneita, jotka ovat kiinnostuneita ylijäämämateriaaleistamme. Testasimme aiemmin mahdollisuutta valmistaa hukkamateriaalista uutta kuitua mutta ongelmaksi syntyi vielä yrityksemme koko: meidän ei ollut taloudellisesti mahdollista jatkojalostaa kuidusta lankaa ja jälleen uutta materiaalia. Sen vuoksi tällä hetkellä toimitamme pienimmän silpun, jota ei voida enää ompelussa hyödyntää, poltettavaksi energiaksi. Tutkimme yhä mahdollisuutta hyödyntää kuitua jatkossa uudeksi materiaaliksi tai hyödyntää ylijäämäkangasta muilla tavoin.

Käytä 365 päivää vuodessa (tuotteiden laatu ja pitkäikäisyys)

Vaatteemme on tarkoitettu käytettäväksi arjessa ja sen vuoksi niiden tulee kestää käyttöä ja pesua. Olemme erittäin tarkkoja kankaidemme laadusta ja reagoimme muutoksiin nopeasti. Varmistammekin vaatteiden kestävyyden valitsemalla materiaalit huolellisesti sekä ohjeistamalla vaatteen käyttäjän huoltamaan vaatteensa oikein. Haluamme myös auttaa asiakkaitamme valitsemaan juuri itselleen oikeanlaisen tuotteen. Vaatteen pesuohje on aina painettu vaatteeseen ja toimitetaan myös tilauksen mukana tilausvahvituksessa. Vaatteidemme palautusprosentti on aina ollut alle 5% ja tavoitteemme on myös pitää tämä jatkossakin.

Pyrimme valmistamaan ajattomia kuoseja ja vaatemalleja. Testaamme myös uusia vaatemalleja ja hyväksi havaitut mallit pysyvät valikoimassamme pitkään. Näin asiakkaan on helpompi valita tutusta mallista sopiva koko itselleen.

Olemme testanneet materiaalimme myös virallisin kulutuskestävyystestein. Näistä voit lukea lisää uusimmasta vastuullisuusraportistamme (linkki tämän sivun alussa).

Vuonna 2022 kehitimme takaisinostopalvelua vaatteillemme ja julkaisimme sen tammikuussa 2023. Vuoden 2023 aikana palvelu siirtyy myös verkkokauppaan.

 

DreamCircus

Dream Circus ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Olemme sitoutuneet myös tukemaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. YK:n kestävän kehityksen tavoitteet sisältyvät YK:N kestävän kehityksen tavoiteohjelmaan Agenda 2030:een. Me uskomme, että pienenkin yrityksen teoilla on merkitystä yhteisellä matkalla kohti kestävämpää maailmaa, jossa ympäristö, talous ja ihminen otetaan tasavertaisesti huomioon.

Olemme valinneet 17 kestävän kehityksen tavoitteen joukosta neljä, joita erityisesti haluamme toiminnallamme edistää.

Lue lisää blogistamme: Dream Circus ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

Asiakkaat keskiössä

Kuuntelemme tarkalla korvalla asiakkaidemme toiveita ja näkemyksiä. Toteutamme vuosittain asiakastyytyväisyyskyselyn, johon olemme saaneet aina satoja vastauksia. Asiakkaamme arvostavat erityisesti sitä, että valmistamme vaatteemme alusta loppuun Suomessa. Myös kankaiden vastuullisuus ja luomupuuvillan käyttö ovat asiakkaillemme tärkeitä, samoin kuin se, että vaatteidemme laatuun ja kulutuskestävyyteen voi luottaa.

 

Nopea toimitus

Tilauksesi lähtee meiltä 1-2 arkipäivässä tilauksen tekemisestä.

Toimitusmaksut

Toimitus alkaen 4,90 € Suomeen. Yli 150 € tilaukset toimitamme ilmaiseksi.

Maksutavat

Käytämme maksujen välittämiseen luotettavaa suomalaista palvelua.

Kotimaisuus

Kaikki ehta by Dream Circus -vaatteet suunnitellaan, leikataan, ommellaan ja viimeistellään aina Suomessa.