Tiedote: Dream Circus Oy sai Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon 2021

Varkautelainen Dream Circus Oy sai Savon Yrittäjien luottamushenkilöiden myöntämän vuoden 2021 Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon, Vieremällä 23.4.2022 järjestetyssä maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa.

Ehta by Dream Circus -tuotemerkillä vaatteita suunnitteleva ja valmistava varkautelainen Dream Circus on kasvanut viime vuosina nopeaan tahtiin. Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto kuitenkin yllätti omistajat. Kun Kati Kraemer ompeli aikansa kuluksi takkahuoneen nurkassa värikkäitä laukkuja ja kukkaroita kavereilleen, ei hän arvannut, että se oli alku kokonaiselle ehta by Dream Circus -brändille. Sirkuksen arvot ovat elämänilo, eettisyys, ekologisuus, kotimaisuus ja paikallisuus. Ne heijastuvat kaikkeen, mitä Sirkusjengi tekee.

Kati Kraemer on alusta asti jaksanut uskoa räiskyvän iloisen ja omintakeisen tyylinsä kysyntään. Vaikka vaikeuksiakin on tullut matkan varrella vastaan, ei ole luovutettu. On uskallettu luopua siitä mitä on luotu, jotta voidaan luoda jotain uutta. On luotettu omaan tuntumaan taloudelliset realiteetit huomioon ottaen. Dream Circus Oy on rohkeasti oma itsensä, säilyttänyt oman yritysidentiteettinsä ja aitoutensa, mutta uskaltaa tarvittaessa tehdä myös muutoksia. Unelmiin uskominen ja niiden eteen työn tekeminen kannattaa, vaikka taloudellinen menestys onkin vielä pitkän matkan päässä. Dream Circus Oy osoittaa toiminnallaan, että kotimainenkin tekstiilituotanto voi olla kilpailukykyinen ja kaikkea valmistusta ei ole menetetty Kaukoitään tai Intiaan. Kotimaisella valmistuksella on merkitystä paitsi traditioiden, osaamisen säilyttämisen, tulevien ammattilaisten koulutuksen ja myös kansallisen ylpeyden kannalta.

Sirkuksen hyvänmielen vaatteet tunnetaan persoonallisista ja värikkäistä kuoseista sekä kekseliäistä leikkauksistaan. Dream Circuksen jengi pursuaa ideoita, ja katto on korkealla. Ehta by Dream Circus -brändin tuotteista on rakentumassa elämäntapa, mikä on saamassa myös kansainvälistä nostetta. Ehdat arvot kulkevat yhä kasvupolulla mukana. Yksi niistä on se, että merkin vaatteet suunnitellaan ja ommellaan aina Suomessa.

Dream Circus Oy syntyi epätyypilliselle teollisuuden toimialalle Varkauteen. Vaatteiden valmistuksen ja valmistuttamisen toimialalla vuosi 2018 oli Suomessa erittäin huono. Perustajat Kati Kraemer ja Laura Kemppainen jaksoivat uskoa omaan uniikkiin yritykseensä sekä valikoimaansa ja kasvattivat määrätietoisesti myyntiä nykyaikaisesti verkkokaupan kautta. Loppuvuodesta 2019 yritykseen tuli osakkaaksi lisää tomeria naisia ja kasvu kiihtyi entisestään.

Koronasta huolimatta vuosi 2020 ja 2021 olivat yritykselle kasvun ja kehittämisen vuosia. Vuosi 2022 alkoi vauhdikkaasti yrityksen historian suurimman tilauksen myötä. Yritys sai jättitilauksen 64 000 vauvanhousuparista tämän vuoden äitiyspakkaukseen ja tilauksen myötä tuotanto seitsenkertaistui. Tuotevalikoimaa kehitetään ja monipuolistetaan jatkuvasti asiakkaita kuunnellen. Olemassa olevaa verkkokauppaa laajennetaan palvelemaan entistä paremmin myös kansainvälisiä asiakkaita. Japaninkielinen oma verkkokauppa avataan palvelemaan japanilaisia kuluttaja-asiakkaita. Japanin osalta jatkuu myös Keys to Japan –kilpailuvoiton kautta saatu yhteistyö markkinakartoituksessa ja sopivien jakelukanavien etsimisessä. Amazon-verkkokauppa USA:n markkinoille avautuu kevään aikana.

Lisäksi yrityksessä panostetaan vastuullisuuteen ja hiilijalanjäljen laskentaan sekä kehitetään uusia digitaalista sovittamista helpottavia palveluja turhien verkkokauppapalautusten vähentämiseksi. Digitaalisuuteen liittyvien asioiden lisäksi panostetaan perinteisen teollisen toimintaympäristön vaatimiin koneisiin ja laitteisiin, työympäristöön ja turvallisuuteen sekä työntekijöiden hyvinvointiin.

Dream Circus Oy

dreamcircus.fi

ehta by Dream Circus -tuotemerkillä vaatteita ja kankaita oman tuotannon luomukankaista valmistava yritys Pohjois-Savossa, Varkaudessa. Päätuoteryhmä on naisten vaatteet. Yhtiö on perustettu vuonna 2018 ja sen edeltäjä Kati K. Design vuonna 2014. Yritys työllistää 15 naista.

Kaikki yrityksen tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Valikoimassa on vaatteita, kankaita sekä sisustustekstiilejä. Tuotteita voi hankkia verkkokaupasta, tehtaanmyymälästä, jälleenmyyjiltä kotimaassa ja kankaita myös ulkomailta.

Yrityksen arvot ovat elämänilo, eettisyys, ekologisuus, paikallisuus, kotimaisuus ja suomalainen työ. Tuotemerkki on rekisteröity Suomeen, Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Japaniin. Tavoitteena vuonna 2022 vahva kansainvälistyminen ja yli 1,2 miljoonan euron liikevaihto.

Palkinnot ja merkkipaalut:

2014 Kati K. Design perustettu

2015 ensimmäinen työntekijä, Laura Kemppainen

2016 Maakunnallinen vuoden yksinyrittäjä, Kati Kraemer (Kati K. Design)

2018 Dream Circus Oy syntyi, Avainlippu-, Design from Finland ja D.O. Saimaa -merkit

2019 EU IPO tuotemerkki ehta by Dream Circus

2019 suunnattu osakeanti ja uusia osaajia taloon

2020 yhteistyösopimus Halonen Oy kanssa

2020 Vuoden uusyritys, Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry, Dream Circus Oy

2020 Vuoden 2020 Yrittäjä, Kuopion Käsityö- ja Tehdasseuruus ry, Dream Circus Oy

2021 tavaramerkki ehta by Dream Circus rekisteröity USA:ssa

2021 Keys to Japan –kilpailuvoitto

2021 sopimus äitiyspakkaus 2022 varmistui

2022 tavaramerkki ehta by Dream Circus rekisteröity Japanissa

2022 Amazon USA ja japaninkielinen verkkokauppa auki

2022 Maakunnallinen yrittäjäpalkinto

Lisätietoja:  Toimitusjohtaja Petra Ryymin, petra@dreamcircus.fi, 045 168 1030

Kuvat: Hallituksen puheenjohtaja Laura Kemppainen, laura@dreamcircus.fi

Logo, kuvat ja muu visuaalinen materiaali Dropboxista täältä.

Tunnisteet: