Vastuullisuusteema: Ommeltu Suomessa (kotimainen valmistus)
Kolmas vastuullisuusteemamme keskittyy meidän sydämenasiaamme eli kotimaiseen valmistukseen. Aivan toimintamme alusta saakka olemme halunneet pitää vaatteiden valmistuksen Suomen rajojen sisäpuolella ja sitä tavoitetta kohti työskentelemme yhä päivittäin. Perustimme oman ompelimomme Varkauteen vuonna 2019 ja kehitämme sitä jatkuvasti mahdollisimman nykyaikaiseksi turvataksemme suomalaisen ompelutyön kilpailukyvyn. Haluamme myös ylläpitää ja edistää suomalaista vaateteollisuutta, joka on suurimmaksi siirtynyt ulkomaille halvempien hintojen perässä.

Pidämme huolta henkilökuntamme hyvinvoinnista ja tarjoammekin heille mm. työehtosopimusta paremman palkan, palkallisen ruokatauon sekä sairauskuluvakuutuksen. Järjestämme henkilökunnallemme säännölliset kehityskeskustelut, jotta voimme yhdessä suunnitella jokaiselle sopivan työtehtävän ja antaa mahdollisuuden myös kehittyä omissa tehtävissään. Tuemmekin henkilökuntaamme mikäli heillä on kiinnostusta lisäkouluttautua työnsä ohessa. Kaksi kertaa vuodessa järjestämme myös henkilöstöpäivät, jolloin pääsemme yhdessä irtautumaan normaalista arjestamme.

Ommeltu Suomessa


Vaatteemme ommellaan aina Suomessa

Vuonna 2021 vaatteemme ommeltiin neljällä paikkakunnalla: Varkaudessa, Kuopiossa ja Kiteellä sekä äitiyspakkauksessa mukana olevien housujen osalta myös Ilmajoella. Kuosimme ja vaatteemme suunnitellaan, kaavoitetaan, leikataan, ommellaan ja viimeistään aina Suomessa. Meille onkin aina ollut tärkeää, että kaikki työvaiheet tuotannossamme tehdään niin lähellä meitä itseämme (Varkautta) kuin mahdollista.

Tavoitteemme on, että kaikki ehta by Dream Circus -vaatteet valmistetaan tulevaisuudessakin Suomessa. Meille ja suomalaisille tuotteillemme on myönnetty Avainlippu, Design from Finland ja D.O. Saimaa -merkit.


Hiilineutraali tekstiiliala 2035

Olemme liittyneet Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen, jonka tavoitteena on hiilineutraali tekstiiliala Suomessa. Sitoumuksen myötä saimme käyttöömme hiilijalanjälkilaskurin, jonka avulla olemme päässeet laskemaan yrityksemme hiilijalanjälkeä. Saamme myös koulutusta ja sparrausta, jotta oman toimintamme kehittämisen lisäksi pystymme edistämään vähäpäästöistä toimintaa myös globaaleissa arvoketjuissa. Hiilijalanjäljestämme olemme kertoneet tarkemmin aiemmin blogissamme

Ompelimomme ympäristövaikutukset


Ompelimomme ympäristövaikutukset

Oman ompelimomme tärkeimmät ympäristövaikutukset liittyvät energiankulutukseen ja jätteiden syntymiseen. Olemme tehneet toimenpiteitä energiankulutuksemme pienentämiseksi, esimerkiksi kaikki ompelimon valaistus vaihdettiin LED-valoiksi. Olemme myös uusineet ompelukoneitamme nykyaikaisiin, vähemmän sähköä kuluttaviin malleihin. Omien tuotantotilojemme energiankulutus pienenikin vuodesta 2020 vuoteen 2021 892 kWh.

Jätettä pyrimme synnyttämään mahdollisimman vähän. Vuonna 2021 laajensimme jätteiden lajittelua entisestään ja nykyisin lajittelemmekin muovin, pahvin, paperin sekä biojätteen erilleen sekajätteestä. Emme yksittäispakkaa tuotteitamme ja säästämme näin pakkausmateriaaleja. Vaihdoimme myös muoviset verkkokaupan pakkauspussit kierrätysmateriaaleista valmistettuihin pusseihin. Näitä pusseja voi myös käyttää mahdolliseen asiakaspalautukseen toisen sulkutarran ansiosta – näin asiakaspalautuksesta ei synny uutta pakkausjätettä.

Tarkemmin ympäristövaikutuksiamme sekä esimerkiksi jätemääriämme on eritelty vastuullisuusraportissamme, jonka voit ladata tästä (avautuu uuteen välilehteen)


Hyväntekeväisyys ja yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa

Osallistumme hyväntekeväisyystapahtumiin aina kun vain voimme. Vuonna 2021 teimme hyväntekeväisyysyhteistöitä mm. Erkkajoogan ja paikallisen Joulupuu-keräyksen kanssa. Lahjoitimme myös palkintoja Roosa nauha -huutokauppaan sekä #savossasyntynyt-housut kaikille Pohjois-Savon maakuntapäivänä 15.8.2021 Kuopiossa syntyneille vauvoille.

Teemme myös yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa alueen elinvoimaisuuden edistämiseksi. Olemme mm. mukana Warkauden kaupunkikeskusta ry:ssä, joka edistää Varkauden kaupunkikeskustojen vetovoimaa, elinvoimaisuutta ja saavutettavuutta yhteistyössä alueen yritysten, kaupungin, kiinteistön- ja osakkeenomistajien ja muiden yhteisöjen kanssa. Olemme myös Suomen Yrittäjien, Kuopion alueen kauppakamarin sekä Suomen Tekstiili & Muodin jäseniä.

Lue lisää vastuullisuusraportistamme suomalaisesta vaatetuotannostamme sekä mm. Suomessa ommelluista Rento-housuistamme, jotka pääsivät myös mukaan äitiyspakkaukseen 2022. Voit ladata sen tästä.

Julkaisimme aiemmin vuoden 2021 vastuullisuusraporttimme, joka oli ensimmäinen lajissaan. Sen myötä syntyivät myös viisi vastuullisuuden teemaa, joihin keskitymme erityisen tarkasti työssämme. Esittelemme nämä teemat yksi kerrallaan blogissamme loppuvuoden 2022 aikana arvoketjun mukaisessa järjestyksessä.

Tunnisteet: