Kestääkö lataaminen kauan? Ohita latausanimaatio.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content


Nopea toimitus! Toimitamme tilauksesi samana tai seuraavana arkipäivänä tilauksen tekemisestä. Kesän uutuusvaatteet aikuisille on nyt julkaistu!Toimitus alk. 4,90€ pakettina Suomeen. Yli 150€ tilaukset toimitamme ilmaiseksi.Sulje tämä ilmoitus.
Etusivu > Vastuullisuus

Vastuullisuus

Dream Circus Oy vastuullisuus

Meidän brändimme keskeisin idea on läpinäkyvyys. Haluamme tuoda koko tuotantoprosessimme nähtäville niin hyvin kuin mahdollista. Kaikki tuotantovaiheet tehdään niin lähellä Varkautta kuin suinkin on mahdollista ja järkevää. Tämä on toimintamme kulmakivi-ajatus. Minimoimme myös hukkamateriaalin synnyn.

Suunnittelu

Kuosimme ja vaatteemme suunnitellaan aina Suomessa. Riveissämme on useita suomalaisia kuosisuunnittelijoita, joiden nimet kerromme aina kankaiden ja vaatteiden tuotetiedoissa. Vaatteet suunnittelemme ja kaavoitamme itse. Myös protokappaleet ompelemme itse itsellemme käyttövaatteiksi eivätkä ne näin mene hukkaan.

Toimimme kuosisuunnittelijoidemme kanssa tiiviissä yhteistyössä. Suunnittelun keskiössä on aina meille soveltuvat kuosit emmekä halua tuottaa kuoseja vain teettämisen ilosta. Kankaiden pääasiallinen tarkoitus on olla materiaalina vaatetuotannollemme ja kankaat tehdään aina jotain tiettyä vaatemallia ajatellen.

Vaatteiden mallit suunnitellaan niin, että samaa vaatemallia voi käyttää niin talvella kuin kesälläkin. Sesonkimalleja meillä on vain rajatusti ja niiden tuotantomäärät pidetään kohtuullisena. Kuosimaailma vaihtelee mutta vaatteiden mallit pysyvät samoina – näin meillä ei ole jatkuvasti kaavoituksessa uusia vaatemalleja emmekä noudata tiukkoja sesonkimallistoja. Kun vaatemallit eivät vaihtele jatkuvasti, tulee mitoituskin tutuksi helpommin. Sovitettuasi mallia kerran tiedät saman koon sopivan sinulle jatkossakin ja voit vain valita mistä kuosista tuotteen mahdollisesti haluat myöhemmin.

Kankaat

Kankaamme valmistetaan pääsääntöisesti Puolassa ja pieni osa myös Suomessa ja Liettuassa. Kankaidemme päämateriaali on luomupuuvilla. Suurin osa käytetystä puuvillasta tulee Pakistanista, joka on maailman neljänneksi suurin puuvillantuottajamaa. Langaksi kehrätty puuvilla neulotaan tai kudotaan kankaaksi Puolassa samalla tehtaalla, jolla kangas myös värjätään ja painetaan. Käyttämillämme tehtailla on Öko-Tex- ja GOTS-sertifikaatit. Haluamme pitää kangastuotantomme mahdollisimman lähellä itseämme emmekä siirtää sitä Euroopan ulkopuolelle.

Olemme itse tiiviisti yhteydessä kangastehtaillemme. Tunnemme tehtaiden yhteyshenkilöt jo useiden vuosien ajalta ja välillämme on vahva luottamus. Näin pysymme myös tietoisina siitä mitä kangastehtaidemme päässä tapahtuu milloinkin.

Kankaat rahdataan meille isoissa erissä rekoissa. Tilaamme kangasta useamman kerran vuodessa mutta kuitenkin keskitetysti – näin kuljetuksesta aiheutuneet päästöt jakautuvat aina isomman erän kesken. Emme näe järkeväksi tilata vain yhtä kangasrullaa kerrallaan vaan keskitämme tilauksia niin, että toimitukset tapahtuvat aina isompana eränä.

Luomupuuvillan ohella kankaissamme käytetään myös toisinaan merinovillaa. Käyttämämme merinovilla on mulesing-vapaata.

Trikoomme ja joustocollegemme ovat useimmiten puuvilla-elastaania. Myös 100% puuvillaa olevia materiaaleja löytyy valikoimastamme useimmiten. Molemmilla materiaaleilla on paikkansa mallistossamme. Elastaani auttaa vaatetta pysymään muodossaan ja vaatteisiin ei synny esimerkiksi kiusallisia polvi- tai kyynärpääpusseja. 100% puuvillatrikoomme ja -collegemme ovat napakkaa ja hyvälaatuista materiaalia, joita käytämme esimerkiksi Rento-mekoissa. Näissä malleissa on väljyyttä, joka sopii joustamattomallekin neulokselle.

Vaatteiden ompelu

Vaatteemme ommellaan aina Suomessa. Tällä hetkellä vaatteemme valmistetaan omassa ompelimossamme Varkaudessa sekä muutamat mallit myös alihankkijoillamme Kiteellä ja Kuopiossa. Tulevaisuudessa tuotanto tulee siirtymään kokonaisuudessaan omiin tiloihimme Varkauteen. Näin saamme hallittua tuotantoamme entistä paremmin ja materiaalien kuljetusmäärät vähenevät entisestään. Pystymme näin myös työllistämään ompelijoita paikallisesti. Tuotetiedoissa on aina kerrottu missä kaupungissa ja kenen toimesta vaate on ommeltu.

Ompelijoiden työolosuhteet ovat toimintamme alusta asti olleet meille tärkeitä. Haluamme tämän vuoksi säilyttää Suomen vaatteidemme ompelumaana. Voimme myös nimetä ompelijamme aina nimeltä ja tiedämme, että ompelijoille maksetaan oikeasti palkkaa.

Ompelussa syntyvä hukka minimoidaan. Ompelusta ylijäänyt kangas myydään verkkokaupassamme metritavarana ja isommat tilkut menevät omaan tuotantoomme esimerkiksi pipomateriaaliksi. Osa tilkuista menee jälleenmyyjällemme Pellossa, jossa näistä tilkuista valmistetaan lastenvaatteita. Myymme tilkkuja myös omissa pop upeissamme edulliseen kilohintaan. Kaikkein pienimmät tilkut ja soirot lahjoitamme esimerkiksi päiväkodeille askartelumateriaaleiksi. Roskiin emme kangasta heitä eikä sitä meille poisheitettäväksi enää jääkään.

Vaatteita ei meillä valmisteta mielin määrin varastoon seisomaan. Kulloinkin saatavilla olevat vaate-erät pidetään kohtuullisina. Näin hukkaa ei synny hyllyssä seisovina vaatteinakaan.

Vaatteiden kestävyys

Vaatteemme ovat erityisesti arkikäyttöön suunniteltuja. Niitä voi pitää ja pestä ja ne on suunniteltu nimenomaan arkikäyttöä ajatellen. Vaatteidemme pesuohje on 40 astetta ja tätä tulee noudattaa. Kankaat painetaan digitaalisesti, jolloin printti ei tarvitse kuumaa pesua kiinnittämään värejä. Tehtaan antamaa takuu värien pysyvyydelle on 40 asteen pesu. Kuivausrummun käyttöä tulee välttää, sillä se kuluttaa vaatteen pintaa turhaan. Huuhteluaineen käyttöä tulee myös välttää – se tuo turhaa kemikaalikuormaa ja elastaania sisältävissä vaatteissa tappaa elastaanin. Voit käyttää huuhteluaineen tilalla tilkan tavallista etikkaa tai pyykkietikkaa, joka pehmentää vaatteen pinnan muttei kuluta sitä.

Vaatetta ei kannata pestä jokaisen käyttökerran jälkeen ellei vaatteessa ole selkeää lian tai hien aiheuttamaa jälkeä tai hajua. Paikallinen tahranpoisto voi olla myös riittävä puhdistuskeino.

Kankaidemme nurja puoli on usein valkoinen johtuen digipainosta. Tämän vuoksi kankaissamme on käytössä entsyymiviimeistely, joka lisää kankaan käyttöikää. Se sulkee kankaan pinnan niin, ettei valkoista pesunöyhtää pääse syntymään. Voit vähentää tätä entisestään pesemällä vaatteen pesuohjeen mukaisesti ja välttämällä pesua samaan aikaan erityisesti vetoketjuja ynnä muita karkeita pintoja sisältävien tuotteiden kanssa. Vaate on hyvä kääntää nurinpäin ennen pesua, jolloin päälipuolelle ei tule turhaa mekaanista kulutusta.

Oikein huollettuna ehta by Dream Circus-vaate kestää aikaa. Voit käyttää lempivaatteittasi uudelleen ja uudelleen ja ne ovat vaatteita, joita rakastat päivästä toiseen.

Muuta

Käytämme samoja pahvilaatikoita lähetyksiin niin monta kertaa kuin mahdollista (esimerkiksi lähettäessämme kankaita alihankkijoille he lähettävät vaatteita ja ylijäämäkankaita takaisin samoissa laatikoissa). Käyttökelvoton pahvi kierrätetään asianmukaisesti yhteistyössä Varkauden Sotaveteraanien kanssa.

Verkkokauppamme valikoimasta löydät myös muiden valmistajien tuotteita. Meille on tärkeää, että voit luottaa laatuun myös niiden tuotteiden kohdalla. Yhteinen arvomaailma on meille myös tärkeää, emmekä ota valikoimaamme “ihan mitä sattuu” tuotteita. Esimerkiksi turkkilaiset hamam-pyyhkeemme on valmistettu turkkilaisessa perheyrityksessä. Myös heillä on GOTS- ja Öko tex -sertifikaatit. Hamam-pyyhkeiden kohdalla Turkki on ainoa oikea valmistusmaa, sillä ne ovat osa turkkilaista kulttuuria ja vain siellä valmistetut pyyhkeet ovat aitoja hamam-pyyhkeitä.

Matkustamme sekä kangas- että pyyhetehtaillemme heti, kun maailman terveystilanne antaa meidän taas matkustaa (tämän hetken suunnitelma: syksy 2021). Haluamme pystyä varmistamaan myös itse tuotanto-olosuhteet ja tapaamaan ihmiset henkilökohtaisesti. Näistä matkoista raportoimme sekä täällä verkkokauppamme puolella että sosiaalisen median kanavissamme.

Tulevaisuus?

Tiedostamme, ettei puuvilla ole välttämättä tulevaisuuden materiaali. Sen viljely esimerkiksi kuluttaa todella paljon vettä. Seuraamme jatkuvasti kuitumaailmaa ja pysyttelemme kartalla siitä miten voisimme toimia entistä paremmin. Olemme myös kiinnostuneita kierrätysmateriaaleista ja niiden hyödyntämisestä ja seuraamme myös tätä alaa tiukasti.

Olemme kehittämässä myös takaisinostopalvelua vaatteille, jotka voimme edelleen myydä asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneet käyteytyistä vaatteista. Tiedotamme tästä lisää palvelun valmistuessa.

Toimintamme on myös kasvumme myötä kehittymässä. Olemme jo alkaneet keskittyä vaatemalleihin ja kuoseihin, jotka kestävät aikaa – jatkossa yhä enemmän. Mallistomme eivät vaihdu viikoittain vaan koostuvat sesongista toiseen jatkavista klassikkotuotteista. Tämä ei tarkoita meidän kohdallamme kuitenkaan ainakaan kuosittomuutta, mutta toimintamme kehittyy jatkuvasti ja tätä suuntaa kohti kasvamme siis tulevaisuudesakin.

Vastuullisuus yleensä